ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η στασιμότητα που επικρατεί στο ουσιώδες θέμα της μεταρρύθμισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη υποστελέχωση των υπηρεσιών τους, που είναι αποτέλεσμα της αυστηρής πολιτικής της έγκρισης νέων θέσεων από τα αρμόδια υπουργεία επικαλούμενοι τόσο τη μεταρρύθμιση όσο και την ευρύτερη οικονομική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας, οδηγεί μέρα με τη μέρα τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε μεγάλα οικονομικά αδιέξοδα, σε αποψίλωση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών τους, καθώς και τη διασάλευση των εργασιακών σχέσεων λόγω κυρίως της προσφυγής, ολοένα και περισσότερο, στην απαράδεκτη πρακτική της αγοράς υπηρεσιών

Ένα περιεκτικό δίλεπτο βίντεο του Υπουργείου Υγείας και του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, το οποίο εξηγεί το ΓεΣΥ με απλά λόγια.

http://www.hio.org.cy/media/GESYShortIntroductionVideoJun2017.mp4

 

Δημοσιογραφική Διάσκεψη της ΟΗΟ-ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στάση εργασίας στις 27 Απριλίου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε μονόωρη παγκύπρια στάση εργασίας κατέρχεται στις 27 Απριλίου, από τις 11:00 μέχρι τις 12:00, όλο το προσωπικό των Δήμων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το μέτρο αυτό ανακοινώθηκε σήμερα σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Μέγαρο ΣΕΚ από τους Γενικούς Γραμματείς της ΟΗΟ-ΣΕΚ και της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, Ανδρέα Ηλία και Αντώνη Νεοφύτου αντίστοιχα, οι οποίοι επεσήμαναν ότι οι θέσεις τους περιέχονται σε επιστολή που στάλθηκε σήμερα στον Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο.

Η ΟΗΟ–ΣΕΚ και η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, εκφράζουν την ανησυχία και την απογοήτευση τους για την άσχημη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τα οικονομικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τις περικοπές της κρατικής χορηγίας και της μείωσης των εσόδων δεν αντιμετωπίστηκαν με την δικαιολογία της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η οποία τα τελευταία 4 χρόνια παραπαίει. Παρά τις προσπάθειες και τις εξοικονομήσεις στα λειτουργικά και άλλα έξοδα που έκαναν οι δήμοι πολλοί από αυτούς  βρίσκονται στα πρόθυρα της στάσης πληρωμών.

 Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΟΗΟ-ΣΕΚ και της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ στον ακόλουθο σύνδεσμο "Ανησυχία για την κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση"

ΑΗΚΟ Νομικός διαχωρισμός ισοδυναμεί με διαμελισμό και αποδυνάμωση του Οργανισμού που θα έχει ως συνέπεια την εκποίηση της Αρχής Ηλεκτρισμού.Περισσότερα

pyrosvestes fotia dasosΗ απόφαση λήφθηκε σε κοινή συνεδρία των επιτροπών των Αγροπυροσβεστών όπου εξετάστηκε η πορεία των πραγμάτων μέχρι σήμερα. Η μη έγκριση της συμφωνίας Υπουργείου Εσωτερικών και Συνδικαλιστικών Οργανώσεων ΣΕΚ και ΠΕΟ από το Υπουργικό Συμβούλιο δημιουργεί άνιση μεταχείριση και διάκριση για 139 αγροπυροσβέστες. Περισσότερα.

stopΗ ΟΗΟ αξιώνει απο τις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Οικονομικών και Προυπολογισμού και Νομικών να μην προωθείσουν το Νομοσχέδιο όπως έχει κατατεθεί από το Υπουργείο Οικονομικών.

proedrikoΗ συνημμένη επιστολή στάληκε στον Υφυπουργό Παρά τω Προέδρω κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη απο τους Γενικούς Γραμματείς των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων ΟΗΟ-ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ. Η επιστολή.

KA 2To ψήφισμα εγκρίθηκε από τους εργαζόμενους των Κυπριακών Αερογραμμών σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών, μετά την απόφαση για αναστολή εργασιών της Εταιρείας. Το ψήφισμα επιδόθηκε σε εκπρόσωπο του υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη.Περισσότερα.